Græske kødspid m/ yoghurtsalat og thabouleh
Ingredienser:
Kødspid:
750 g Hakket okse- eller lammekød
2 dl Hakket persille
1/2 tskf Peber
1 tskf Stødt koriander |
2 Finthakkede løg
1 tskf Salt
1/2 spskf Groft knust spidskommen |
Yougurtsalat:
1/2 l Yoghurt naturel
1 spskf Olivenolie
Salt og peber efter smag
|
1 Agurk
1 spskf Citronsaft
1 dl Finthakket frisk mynte
|
THABOULEH
(BULGUR-SALAT)
3 dl Bulgur
1 dl Hakket frisk mynte
1 Citron, saften af
3 spskf Olivenolie
1 Tomat til pynt
|
2 dl Hakket persille (glatbladet)
4 Velmodne tomater
1 bundt Forårsløg
Salt og peber efter smag 1 Romaine-salat
|
Fremgangsmåde:
Kødspid: Alle ingredienserne æltes sammen, og farsen formes
til runde boller. Kødbollerne sættes på spid, grilles
på en olieret rist og serveres med yoghurtsalat og thabouleh.
Yoghurtsalat: Hæl yoghurten i et kaffefilter og lad den dryppe
fri for valle - det tager 1-2 timer. Skrab yoghurten over i en skål
og rør den med olie, citronsaft, salt og peber efter smag. Riv
agurken på råkostjernets grove side og tryk den helt fri
for væde, før den blandes i yoghurten sammen med finthakket
frisk mynte.
Thabouleh: Kog bulguren i letsaltet vand i 10 min. Hæld vandet
fra. Skær tomaterne i terninger og bland dem med bulgur, persille,
mynte, fintsnittet forårsløg og olivenolie. Smag til med
citronsaft, salt og peber.
Læg de skyllede salatblade på et fad fra midten og ud, og
anret salatblandingen i midten. Pynt med tomater skåret i både.