Sprængt lammekølle med lun salat
og peberrodsfløde
Ingredienser:
1 Lammekølle, evt. udbenet
SALTLAGE:
3 l Vand
800 g Salt
100 g Sukker
KOGELAGE:
Vand
1 Løg
1 Gulerod
2 Laurbærblade
2 Kviste timian
10 Peberkorn
LUN SALAT:
3/4 kg Små nye kartofler
12 Små gulerødder
10 Forårsløg
250 g Broccoli
MARINADE:
3 spskf Olivenolie
3 spskf Limesaft
Grøn Peberrodsfløde
1 1/2 dl Piskefløde
1 1/2 dl Creme fraiche 18%
2 spskf Frisk reven peberrod
1 dl Hakket brøndkarse
1/2 tskf Salt
Peber
Fremgangsmåde:
Lammekølle: Vand, salt og sukker koges sammen og afkøles.
Lammekøllen lægges i saltlagen og trækker køligt
i 2 døgn, helst i køleskab, vendes flere gange, hvis saltlagen
ikke dækker helt. Køllen tages op af saltlagen og koges
i vand tilsat løg, gulerod, laurbærblade, timian og peberkorn.
Koges ca. 1 1/2 time under låg ved svag varme. Trækker 20-30
min. indpakket i alufolie. Køllen kan serveres varm eller kold
skåret i tynde skiver.
Salat: Kartoflerne skrubbes, halveres, hvis de er store. Gulerødderne
skrubbes eller skrælles. Forårsløgene renses. Broccolien
deles i buketter, stokken skæres i terninger. Kartoflerne koges
i letsaltet vand i 8-10 min. Gulerødderne koges med yderligere
2 min. Broccolien koges med yderligere 2 min. Forårsløgene
koges med yderligere 2 min. Grøntsagerne hældes til afdrypning
i en sigte og fordeles på et fad. Marinaden piskes sammen og hældes
over.
Peberrodsfløde: Fløden piskes til skum og blandes med
de øvrige ingredienser til peberrodsfløden.