Souvlaki
Ingredienser:
800 g Lammekød
Marinade:
1 dl Hvidvin
3 spskf Olivenolie
1 dl Finthakket blegselleri
2 Stilke frisk basilikum el.
3 tskf Tørret
2 Chalotteløg
1 Fed hvidløg
Fremgangsmåde:
1. Puds kødet og skær det i mindre stykker.
2. Gør de øvrige ingredienser i stand og hak dem fint.
3. Rør alle ingredienser til marinaden sammen og hæld dem
over kødet. Lad det trække i marinaden i mindst en time.
4. Sæt kød og evt. små løg, små tomater
og stykker af peberfrugt på grillspyd. Sæt det ikke helt
sammen, så kan varmen fordele sig rundt om stykkerne. Grill i
ovnen eller på en havegrill til kødet er førdigt,ca.5-10min.
TIPS: Jo længer kødet marineres, des bedre smag får
det.
Hvis du griller grønsager sammen med kødet, så pas
på de ikke bliver brændte.
Svinekød kan sagtens anvendes i stedet for lammekød, eller
man kan anvende begge dele samtidigt.