Letsprængt lammesteg
Ingredienser:
1 Lammekølle (1½-2 Kg.)
2 l Vand
1 dl Salt
1 dl Sukker eller hvid farin
1 Citron
1 tskf Rosmarin
Peber
Fremgangsmåde:
Kødet pudses af og lægges i et dybt fad. Vand, salt og
sukker gives et opkog, afkøles helt og hældes over kødet.
Citronen skylles, skæres i skiver og kommes i lagen tillige med
rosmarin. Sørg for at kødet er helt dækket af lage,
om nødvendigt tilberedes der mere lage.. Lad kødet stå
til næste dag. Stegen tørres af og gnides med peber. Kødet
lægges på risten til bradepanden og steges i en 200°
varm ovn i ca. 1½ time. Kødet skal være rosa ved
benet. Lad stegen hvile ca. 10 min. inden den skæres for, gerne
ved bordet. Serveres med bagte kartofler, grønne bønner,
tomater og grøn salat.
Ovntemperatur : 200° Stegetid : 1½ time Tilberedningstid
: Ca. 2 timer + Indsaltningstid.