Lammesteg med timiankartofler og ratatoulle
Ingredienser:
1 Lammekølle
1200 g Kartofler i skiver
Citron
Olie
Salt & peber
Rasp
Fint hakket persille
Hvidløg
Timian
2 dl Lammebouillon
2-3 dl purede tomater
Evt. hvidvin
Fremgangsmåde:
Smør en lille bradepande eller et ovnfast fad og læg skivede
kartofler i bunden. Drys med salt, peber og timian mellem lagene og
dryp med olie. Gnid lammekøllen med citron, salt og peber, smør
den med en blanding af smør, rasp og finthakket persille, hvidløg
og evt revet citronskal og læg den oven på kartoflerne.
Sæt den i ovnen ved 225° i 15 min. Dæmp varmen til 160°
og steg videre i ca. 45 min. Tilsæt 2 dl lammebouillon og steg
videre i 30-45 min. Tilbered ratatoullen i en gryde sammen med lidt
bouillon eller hvidvin samt 2-3 dl purede tomater.