Lamme- og abrikosspid
Ingredienser:
500 g Lammekød
200 g Courgetter
4 Abrikoser, evt. tørrede
4 stk Champignons
1 dl Rasp
1 spskf Persille, hakket
MARINADE:
1 Fed hvidløg
2 dl Hvidvin
4 spskf Olie
2 tskf Salt
Peber, friskkværnet
1/4 tskf Tørret basilikum ELLER:
1 spskf Frisk basilikum
1 spskf Hakket persille
1 tskf Sukker
Fremgangsmåde:
Pil og hak hvidløget og bland det med vin, olie, salt, persille
og sukker. Skær kødet i terninger 3-4 cm og bland det i
marinaden. Lad det stå tildækket og koldt 2-3 timer.
Skær de rensede courgetter i skiver. Skær de friske abrikoser
i halve og fjern stenen. Tørrede abrikoser lægges i vand
et par timer. Skær champignonerne igennem i halve eller kvarte.
Bland raspen med hakket persille i en plastpose.
Tag kødet op af marinaden og dup det fri for væde. Kom
det i posen og bland, til kødet er ensartet paneret. Sæt
kødet på spiddene sammen med courgetter, champignons og
abrikoser. Steges 10-12 minutter og vendes jævnligt undervejs.