Lammelabskovs
Ingredienser:
800 g Lammekød uden ben
200 g Tørrede brune bønner
1 1/2 tskf Salt
1/2 tskf Peber
1 tskf Timian
1 Laurbærblad
3 Store kartofler
150 g Selleri
150 g Gulerødder
3 Løg
Fremgangsmåde:
Bønnerne lægges i blød natten over i vand. Kødet
afpudses og skæres i tern. Benene gemmes. Læg bønner
og ben i en gryde, tilsæt krydderier og hæld så meget
vand på at det dækker. Kog op, og skum omhyggeligt. Kog
under låg ca. 1 time. Alle grønsagerne renses og skæres
i tern. Tag benene op og tilsæt grønsager og kød
og kog til kødet er mørt, ca. 30 min. Smag om nødvendigt
til med ekstra krydderier. Serveres med brød.
Tilberedningstid : Ca. 2 timer + Udblødning af bønner.