Lammekølle provencale
Ingredienser:
1 Lammekølle (ca.1½ kg)
Salt
Friskkværnet peber
Smør
3/4 kg Skrællede kartofler
3 Fed hvidløg
2 bundt Persille
4 dl Suppe eller kalvefond
Fremgangsmåde:
Lammekøllen gnides med salt og peber og smøres med lidt
smør. Kartoflerne skæres i tynde skiver. Hvidløg
og persille hakkes. Kartoflerne lægges lagvis i et stort ovnfast
fad eller bradepande. Der krydres med persille og hvidløg samt
salt og peber mellem lagene. Suppen hældes over, og lammekøllen
lægges på kartoflerne. Stegen sættes i ovnen ved 200°
og steges ca. 1½ time. Stegen skæres for ved bordet. Ønsker
man at skære for i køkkenet, anrettes kødskiverne
ovenpå kartoflerne.
Tips: Husk at afpudse lammekøllen for fedt.
Tilberedningstid : Ca. 2 timer, heraf ca. 1½ time i ovnen. Ovntemperatur
: 200°