Lammekoteletter med champignoner
Ingredienser:
8 Lammekoteletter
2 Fed hvidløg
500 g Champignoner
Smør til stegning
2 dl Fløde
2 spskf Fintklippet persille
Salt
Hvid peber
Fremgangsmåde:
Skær koteletterne fri for sener og bank dem let med hænderne.
Skær hvidløget over og gnid koteletterne hermed, ønskes
en kraftig hvidløgssmag kan man spække koteletterne med
små stykker af hvidløget. Brun smørret på
panden og steg koteletterne lækkert brune ca. 3 min på hver
side. Drys med salt og peber og hold dem varme. Svits de rensede champignoner
i smør på panden, hæld fløde ved når
væden er noget fordampet og lad den koge noget ind. Drys med salt
og fintklippet persille og anret champignonerne sammen med koteletterne,
eller i en skål for sig selv. Hertil kan serveres ovnbagte kartofler
og evt. en grøn salat.
Tips : Lammekødets fine smag og saftighed bevares bedst, når
kødet ikke steges for kraftigt. Vær derfor opmærksom
ved tilberedningen af lammekoteletterne at tage dem af panden når
de er rosa indvendigt, og ikke helt gennemstegt.
Tilberedningstid : Ca. 45 min.