Lam i kål
Ingredienser:
1 Lille kålhoved
2 Gulerødder
750 g Lammebryst
Salt
8 Sorte peberkorn
4 dl Vand
Persille
Fremgangsmåde:
Skær kålen i kvarte. Fjern stokken og snit kålen.
Skær gulerødderne i skiver og skær kødet i
tern. Læg kødet lagvis med kål og gulerødder
i en gryde. Drys med salt og peber mellem lagene og hæld vandet
ved. Lad retten koge ved svag varme og under låg, ca. 1½
time eller til kødet er mørt. Anvendes sommerkål
eller spidskål er det bedst at koge kødet næsten
mørt inden den snittede kål tilsættes. Drys med persille.
Serveres med rugbrød.
Tips: Ønskes smagen kraftigere end den normalt er i kogte retter,
kan men brune kødet i lidt fedtstof før det blandet med
kålen i gryden.
Tilberedningstid : Ca. 2 timer.