Lammegryde speciel
Ingredienser:
1 kg Lammebryst
1/2 tskf Hvidløgssalt
2 tskf Salt
1 tskf Peber
2 spskf Margarine til stegning
1 Stort hakket løg
2 dl Hvidvin
1 dl Bouillon
2 spskf Hvedemel
250 g Champignoner
1 tskf Paprika
9/16 dl Fløde
Fremgangsmåde:
Skær kødet i serveringsstykke eller bed slagteren gøre
det. Drys med salt, peber og hvidløgssalt og steg kødet
pænt brunt på alle sider i en jerngryde. Tilsæt hakket
løg. Hæld vinen ved og lad kødet stege ved svag
varme i ca. 30 min., eller til det er mørt. Rør hvedemelet
ud i bouillonen jævn skyen hermed. Tag kødstykkerne op
først hvis gryden ikke er særlig stor. Lad saucen koge
godt igennem, før kødet lægges i gryden igen. Kom
de skivede champignons i lidt smør på en pande i få
minutter og hæld dem derefter i gryden, som røres rundt
og smages til med paprika og salt. Retten serveres med kogte kartofler.
Tilberedningstid : Ca. 1½ time.