Arabisk Risgryde
Ingredienser:
1 1/2 kg Lammebov
Salt
3 Stilke Persille
1 Kvist Timian
1 Laurbærblad
1 Kvist mynte
2 spskf Olie |
2 tskf Karry
2 spskf Mel
2 dl Fløde
Mild Paprika
150 g Groft Kokosmel
2 c Langkornet ris
1 spskf Smør |
Fremgangsmåde:
Puds kødet godt af og kog det mørt i saltvand med en krydderbuket
af persille, timian, laurbærblad og evt. mynte.
Drys risene i 3 kopper kogende vand, der er tilsat 1 tsk. salt og 1
spsk smør, rør rundt, læg et tungt tætsluttende
låg på og kog for svagtblus i 12 min. sluk og lad gryden
stå i 12 min.
Svits karry i hed olie, drys mel over og lad det syde lidt. Spæd
med suppe fra kødet og fløde til en jævn, ikke for
tyk sauce og smag til med krydderier.
Skær kødet i terninger og vend dem i saucen sammen med
groft kokosmel eller reven kokosnød. Anret risen i en varm skål
og hæld kød og sauce over.
Serveres med Mango Chutney og ekstra Paprika.