Lammegryde med kantareller
Ingredienser:
500 g Lammebov uden ben
1 l Friske kantareller, eller
2 Dåser konserverede á 100g
Smør eller margarine
2 spskf Hvedemel
2 dl Bouillon
Evt. lage fra svampene
2 dl Piskefløde
Salt & Hvid peber
2 Kviste timian, eller
1 tsk tørret
Fremgangsmåde:
Kødet afpudses og skæres i tern. på 3X3 cm. Kantarellerne
renses uden brug af vand, og skæres evt. i mindre stykker. Lagen
fra de konserverede sies fra og gemmes. Kødet brunes i fedtstof.
Kantarellerne tilsættes og svitses til væden er fordampet.
Melet drysses over og der røres til melet er opsuget. Der spædes
med bouillon og evt. lidt svampelage og krydres med salt og peber. Koges
ved svag varme under låg i ca. 15 min. Fløden tilsættes
og retten koges yderligere ca. 15 min. til kødet er mørt.
Der smages til med timian og retten serveres med kartofler og salat.
Tilberedningstid : Ca. 40 min.