Kogt lam i dild
Ingredienser:
1500 g Lammekød, Hals eller bryst
Vand
Salt
6 Hele peberkorn
1 Gulerod
1 Porre
1 bundt Dild
SAUCE:
2 spskf Smør
3 spskf Hvedemel
4 dl Suppe
1 Citron
2 spskf Finthakket dild
1 Æggeblomme
1 dl Fløde
Fremgangsmåde:
Skyl kødet i vand og læg det i en gryde. Kom så meget
vand ved at kødet dækkes. Lad det koge op, fjern skummet,
tilsæt salt og peber, og lad det koge sammen med de rensede grønsager,
til kødet er mørt, ca. 1 time. Skær kødet
i passende stykker, og server med sauce og kogte grønsager.
Sauce: Smørret smeltes i en gryde. Rør melet i og afbag
med suppen. Lad saucen koge godt igennem og smag til med salt, citronsaft
og dild. Rør æggeblommen sammen med fløden, kom
lidt af saucen i og hæld det hele tilbage i gryden. Lad saucen
varme igennem uden at koge.
Tilberedningstid : Ca. 1½ time.